Què és BIM?

with No hi ha comentaris

Es parla molt del BIM, i això és només el principi, però encara, en alguns casos, hi ha força confusió a l'hora de definir-lo. Però, què és BIM realment?: ¿és un procés? ¿És un software? ¿És una tecnologia?

Building Information Modeling (BIM) és una metodologia o procés de treball de tipus col·laboratiu per la creació, gestió i execució d'un projecte d'edificació o obra civil.

L'objectiu principal d'aquest mètode és centralitzar tota la informació del projecte en un model d'informació digital creat per totes les parts implicades en ell: projectistes, arquitectes, enginyers, contractistes, proveïdors, etc.

Això suposa l'evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla o dibuix, ja que incorpora informació geomètrica (3D), de temps (4D), de costos (5D), ambientals (6D) i de manteniment (7D), portant el seu ús més enllà de les fases de disseny i execució del projecte ja que s'estén també a tot el llarg del cicle de vida de l'edifici o construcció en general, permetent la gestió del mateix i reduint els costos d'operació i manteniment.

Existeixen al mercat diferents softwares que utilitzen aquesta metodologia com Revit per edificació o AutoCAD Civil 3D per a l'obra civil, ambdues de l'empresa Autodesk.

Mitjançant aquesta infografia volem contribuir a aclarir què és exactament BIM, com ha anat evolucionant al llarg dels anys, la seva aplicació en edificació i obra civil i quina és la previsió d'implantació.

¿Qué es BIM?

Vols que la teva empresa no es quedi enrere en la implantació del BIM?

Realitzem cursos de programes CAD i BIM, tant presencials com a distància per videoconferència. Cursos d'AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Map 3D, Inventor, AutoCAD, i més. No dubtis a consultar-nos!

Especialistes en prodcutes Autodesk
Núria Olives
Follow Núria Olives:

Formadora y Consultora de aplicaciones CAD y BIMFormadora i Consultora d'aplicacions CAD i BIM

Sóc Enginyera Civil, Enginyeria de Camins, Canals i Ports, i Consultora especialitzada en aplicacions CAD i BIM. He col·laborat en projectes d'arquitectura i enginyeria, tot i que sempre he sentit una gran vocació per la formació a la qual em dedico des de fa més de 20 anys. Amb el temps m'he anat especialitzant en diferents tipus de programes CAD i en metodologia BIM dels sectors d'Infraestructura, Construcció, GIS i Mecànica. Dins de la utilització dels processos BIM estic especialitzada en AutoCAD Civil 3D, del qual he realitzat infinitat de cursos, presencials i a distància, a enginyeries i constructores de tot el país així com continguts i tutories per a cursos online.

Núria Olives
Latest posts from