Amb Zendesk redueix el temps de resposta i augmenta la satisfacció dels teus clients

No deixis als teus clients sense respostes

A la teva web corporativa o a la teva botiga online, els teus clients sempre han de ser atesos ràpidament davant consultes sobre els teus productes o serveis.

Implantant un sistema helpdesk Zendesk automatitzaras la majoria de tasques reduint el temps de resposta i augmentant la satisfacció del client.

Zendesk és un sistema d'atenció al client basat en el núvol on podràs tenir: base de dades de preguntes freqüents (FAQs), gestió d'incidències i consultes, plantilles d'autoresposta, estadístiques d'ús avançades, fòrums d'opinió ... Tot en un sol lloc!!

Fes-lo teu

Configurem la plataforma al teu gust i necessitats adaptant-la completament a la imatge corporativa de la teva empresa, creant un Centre d'Ajuda en el que els teus clients podran navegar fàcilment per les preguntes freqüents en un entorn totalment responsive (des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil), realitzar cerques, registrar-se, crear tiquets i participar en fòrums.

Creem la base de dades de preguntes freqüents perquè els teus clients puguin trobar les respostes que busquen en qualsevol moment, i ens encarreguem del manteniment i actualització del sistema.

Personalitzem el Centre d'Ajuda Zendesk amb la teva imatge corporativa
Configurem el sistema d'estadístiques i informes Zendesk Insights

Analitza els resultats

Configurem l'avançat i complet sistema d'estadístiques i informes Zendesk Insights perquè puguis conèixer i mesurar tot el que passa a la teva plataforma.

Eficiència dels teus agents, temps de resposta, incidències més usuals, preguntes freqüents més buscades, etc., tot presentat amb atractius gràfics interactius als quals podràs aplicar infinitat de filtres en viu i automatitzar l'enviament programat d'informes periòdics.

Coneix Zendesk